צורת הדף - ברירות מחדל.
-
@יאיר-דניאל כתב בצורת הדף - ברירות מחדל.:
א. הייתי ממליץ להוסיף את אור החיים על התורה.
עיי"ש, מזה התחיל הדיון. חבל לכפלו כאן.
ב. שאר חלקי השו"ע - למה באר הגולה וביאור הגרא רק? למה לא לחקות את ההוצאות, עם ש"ך ט"ז וכו' כל חלק לפי עניינו?
פשוט, הרשימה שלי באה להוסיף על מה שרשם הרב @י.-פל. נ"י.
אין באוצריא את הפירושים הבאים:
פירוש תפארת ישראל על המשנה.
מבהיל. איך לא שמתי לב עד היום?
[אז מה השאלה אילו ספרים צריך לבקש ???]פירוש הגרא על הירושלמי
על הירושלמי זרעים יש באוצריא 'ביאור הגרא' !

@איש-שלו כתב בצורת הדף - ברירות מחדל.:
פירוש הגרא על הירושלמי
על הירושלמי זרעים יש באוצריא 'ביאור הגרא' !
צודק - ויותר מכך:

תיקנתי למעלה.
אגב ,ממש מעניין אבל התמונות כאן בפורום מוצגות מיד בתצוגה מקדימה = נטפרי, משאי"כ במתמחים טופ, מעניין למה
-
@יאיר-דניאל @איש-שלו
באמת אין את 'תפארת ישראל', אבל יש את 'יכין', וכן את 'בועז'........... -
@יאיר-דניאל @איש-שלו
באמת אין את 'תפארת ישראל', אבל יש את 'יכין', וכן את 'בועז'...........@יום-חדש-מתחיל אאוץ.. לא חשבתי ע"ז - מתקן למעלה...
-
@יום-חדש-מתחיל לא מפריע, שאלתי הייתה האם זה יכול אולי לגרום בעייה כלשהיא
זה יכול לבלבל את הקורא
[אתה לא מבחין בין ע"א לע"ב כשאתה לומד עמוד שממילא אינו צורת הדף האמיתית ועובר ברצף מע"א לע"ב והלאה....][זה נכון - במידה ותתקבל הצעתו של @? לעשות צורת הדף של גמ' פתוחה על שני עמודים, ואז יהיה ג' ע"ב מימין ו-ד' ע"א משמאל...]
@יום-חדש-מתחיל לא מפריע, שאלתי הייתה האם זה יכול אולי לגרום בעייה כלשהיא
זה יכול לבלבל את הקורא
[אתה לא מבחין בין ע"א לע"ב כשאתה לומד עמוד שממילא אינו צורת הדף האמיתית ועובר ברצף מע"א לע"ב והלאה....]ייתכן שההפך, זה יעזור לך להבחין
אגב ,ממש מעניין אבל התמונות כאן בפורום מוצגות מיד בתצוגה מקדימה = נטפרי, משאי"כ במתמחים טופ, מעניין למה
להשערתי, מכיוון שהפורום נמצא בדומיין של אוצריא שפתוח באופן גורף ולא מוגדר שם כפורום, אם אני צודק בתאוריה שלי, אז לתשומת לב האחראים
-
לא קשור.
יש מדיניות בנטפרי לסמוך על אוצריא בלי שום בדיקה.
כל מה שקשור לאוצריא נפתח מיידית בלי בדיקה כלל. -
ב. שאר חלקי השו"ע - למה באר הגולה וביאור הגרא רק? למה לא לחקות את ההוצאות, עם ש"ך ט"ז וכו' כל חלק לפי עניינו?
למעשה בקוד שהוא העלה - זה לא מופיע
למעשה בקוד שהוא העלה - זה לא מופיע
הנה מה שכתבתי שם https://mitmachim.top/post/1070441
{ואני מוסיף עתה בסוגריים מסולסלות לפי הערותיך}אם טוב בעיניך:
על התורה - כמובן אונקלוס ורש"י, רמב"ן [ואפשר גם תורה תמימה, זה איסוף דברי חז"ל!]
בנביאים וכתובים - רש"י ורד"ק למעלה, מצודת דוד ומלבי"ם למטה [או מצודת ציון במקום המלבי"ם].
במשנה - {ר"ע ברטנורא ותויו"ט למעלה}
יש פירוש המשנה לרמב"ם? אז ודאי גם הוא ! [הנה עוד דבר שראוי לבקש.אבל אנא - את הנדפס של אבן תבון.
והלוואי יביאו את התרגום של הרב קורח. שבענו מזה של הרב קאפח.אפשר להוסיף תפארת ישראל [יכין] למטה בשמאל.
בתלמוד בבלי - כמובן רש"י ותוס' [ולא חייבים עוד בברירת מחדל. אפשר קובץ שיטות קמאי].
בירושלמי - כשיש 'פני משה' גם הוא צריך להיות למעלה {בנוסף לקרבן העדה.}
כשיש ביאור הגר"א כמובן שגם הוא צריך להיות על הדף [ואפשר גם רידב"ז, כמו על הדף בוילנא. אבל לא חייבים ארבע מפרשים בברירת מחדל]בשולחן ערוך - כמובן מה שיש על הדף:
באו"ח - מג"א וט"ז.
ביו"ד ש"ך וט"ז.
בחו"מ ש"ך וסמ"ע.
באה"ע ט"ז וב"ש [אין בית שמואל? כנ"ל...]ולדעתי באו"ח - ודאי גם משנה ברורה וביאור הלכה. [או לחילופין: באר הגולה וביאור הגר"א].
ואולי בכולם הגהות רעק"א?המשך יבוא בעה"י. ועל הכל יישר כח עצום, איזה אור של תורה !!!
-
@י.-פל. אגב [וסליחה אם מערבב]:
מלבד קביעת ברירת מחדל כללית לכל המשתמשים [שזה דבר חשוב ונצדרך מאין כמוהו]
כיוון שיש אפשרות לברירת מחדל פרטית לפי העדפת הלומד - ראוי לשפר אותה. כעת זה נשמר לי מה שהגדרת לספר מסויים ['פֶּר־ספר'?]. אבל כדאי שתהיה אפשרות לקבוע עקרון לכל סוג ספרים: למשל לכל ספרי תורה, נביאם וכתובים; לכל הגמרות, לכל השו"ע. -
לא קשור.
כל מה שקשור לאוצריא נפתח מיידית בלי בדיקה כלל.@יום-חדש-מתחיל כתב בצורת הדף - ברירות מחדל.:
לא קשור.
כל מה שקשור לאוצריא נפתח מיידית בלי בדיקה כלל.מה שאומר שעל הציבור פה להצדיק את האימון, ולהקפיד לא לעלות כל דבר שיש ספק ספיקא שנטפרי לא היו מסכימים.
זה יועיל להם, וזה יועיל לנו. -
@צדיק-וטוב-לו מאה אחוז!!
וכאן המקום להבהיר, שמי שיעלה משהו שלא תואם לגמרי לכל כללי הסינון של נטפרי, [אפילו משהו שבשולי התמונה וכדו'], יועף מייידית מהפורום לעולמים!!!!!! ללא שום הודעה נוספת מראש.
ללא אפשרות של: התנצלות, בקשת סליחה, לא התכוונתי, לא שמתי לב, התבלבלתי, שלחו לי ולא הסתכלתי מה שלחו לי, האקר איראני השתלט לי על הניק, או המוסד והשב"כ, וכו' וכו'.גם שליחת דברים בצורה פרטית נאסרת באותו חומר.
ואגב השרת הינו פרטי, והעלות היא על 'אוצריא', כל שמי שמשתמש לכל צורך פרטי שאינו קשור לאוצריא, וק"ו מי שעובר על הכללים, הרי זה גזל גמור. -
@צדיק-וטוב-לו מאה אחוז!!
וכאן המקום להבהיר, שמי שיעלה משהו שלא תואם לגמרי לכל כללי הסינון של נטפרי, [אפילו משהו שבשולי התמונה וכדו'], יועף מייידית מהפורום לעולמים!!!!!! ללא שום הודעה נוספת מראש.
ללא אפשרות של: התנצלות, בקשת סליחה, לא התכוונתי, לא שמתי לב, התבלבלתי, שלחו לי ולא הסתכלתי מה שלחו לי, האקר איראני השתלט לי על הניק, או המוסד והשב"כ, וכו' וכו'.גם שליחת דברים בצורה פרטית נאסרת באותו חומר.
ואגב השרת הינו פרטי, והעלות היא על 'אוצריא', כל שמי שמשתמש לכל צורך פרטי שאינו קשור לאוצריא, וק"ו מי שעובר על הכללים, הרי זה גזל גמור.@יום-חדש-מתחיל כתב בצורת הדף - ברירות מחדל.:
@צדיק-וטוב-לו מאה אחוז!!
ואגב השרת הינו פרטי, והעלות היא על 'אוצריא', כל שמי שמשתמש לכל צורך פרטי שאינו קשור לאוצריא, וק"ו מי שעובר על הכללים, הרי זה גזל גמור.צריך לכתוב את זה בפוסט מסודר - בצורה ברורה וחדה.
ספויילר: כללי הפרום אולי?... -
@יום-חדש-מתחיל כתב בצורת הדף - ברירות מחדל.:
@צדיק-וטוב-לו מאה אחוז!!
ואגב השרת הינו פרטי, והעלות היא על 'אוצריא', כל שמי שמשתמש לכל צורך פרטי שאינו קשור לאוצריא, וק"ו מי שעובר על הכללים, הרי זה גזל גמור.צריך לכתוב את זה בפוסט מסודר - בצורה ברורה וחדה.
ספויילר: כללי הפרום אולי?...@יאיר-דניאל כתב בצורת הדף - ברירות מחדל.:
ספויילר: כללי הפרום אולי
אולי תכתוב כללים?
לא בטוח שמותק להעתיק ממתמחים! -
ספויילר: כללי הפרום אולי
אולי תכתוב כללים?
לא בטוח שמותק להעתיק ממתמחים!@י.-פל. אנסה לנסח - אבקש מ@שמואל או מ@אלישי רשות להעתיק את הבסיס
זכור לי שמישהו במתמחים ביקש מהם בשביל פורום שהוא הקים והם הרשו לו.
אבל אבקש מהם ואעדכן אותך באישי -
מישהו מוכן לעבור?
@איש-שלו - עשיתי ע"פ הוראותיך... כעת צריך לבדוק ש:- הספרים קיימים באוצריא.
- שהם בשמות המדוייקים הכתובים כאן!
// תנ"ך - תורה if (categoryPath.contains('תנך') && categoryPath.contains('תורה')) { return { 'right': 'רמבן על $bookTitle', // יוצג בשמאל 'left': 'רשי על $bookTitle', // יוצג בימין 'bottom': 'אונקלוס על $bookTitle', 'bottomRight': null, }; } // תנ"ך - נביאים וכתובים if (categoryPath.contains('תנך') && (categoryPath.contains('נביאים') || categoryPath.contains('כתובים'))) { return { 'right': 'רדק על $bookTitle', // יוצג בשמאל 'left': 'רשי על $bookTitle', // יוצג בימין 'bottom': 'מצודת דוד על $bookTitle', 'bottomRight': 'מלבים על $bookTitle', }; } // משנה (לא משנה תורה להרמב"ם) if (categoryPath.contains('משנה') && !categoryPath.contains('משנה תורה')) { return { 'right': 'תוספות יום טוב על $bookTitle', // יוצג בשמאל 'left': 'ברטנורא על $bookTitle', // יוצג בימין 'bottom': 'תפארת ישראל על $bookTitle', 'bottomRight': null, }; } // תלמוד בבלי if (categoryPath.contains('תלמוד בבלי')) { return { 'right': 'תוספות על $bookTitle', // יוצג בשמאל 'left': 'רשי על $bookTitle', // יוצג בימין 'bottom': null, 'bottomRight': null, }; } // תלמוד ירושלמי if (categoryPath.contains('תלמוד ירושלמי')) { return { 'right': 'פירוש הגרא על תלמוד ירושלמי $bookTitle', // יוצג בשמאל 'left': 'פני משה על תלמוד ירושלמי $bookTitle', // יוצג בימין 'bottom': null, 'bottomRight': null, }; } // שולחן ערוך if (categoryPath.contains('שולחן ערוך')) { // אורח חיים if (categoryPath.contains('אורח חיים')) { return { 'right': 'טז על $bookTitle', // יוצג בשמאל 'left': 'מגן אברהם על $bookTitle', // יוצג בימין 'bottom': 'משנה ברורה על $bookTitle', 'bottomRight': 'ביאור הלכה על $bookTitle', }; } // שאר חלקי שולחן ערוך return { 'right': 'ביאור הגרא על $bookTitle', // יוצג בשמאל 'left': 'באר הגולה על $bookTitle', // יוצג בימין 'bottom': null, 'bottomRight': null, }; } -
@י.-פל. למה להגדיר את שמות הספרים בתוך הקוד ולא לעשות את זה דינאמי יותר מתוך קובץ json או משהו בסגנון?
@האדם-החושב כתב בצורת הדף - ברירות מחדל.:
@י.-פל. למה להגדיר את שמות הספרים בתוך הקוד ולא לעשות את זה דינאמי יותר מתוך קובץ json או משהו בסגנון?
מה הרווח בזה?
-
מה הרווח בזה?
@יום-חדש-מתחיל לדעתי - פשוט.
כך אפשר לשחק/לשנות עם ההגדרות הללו ע"י החלפת הקובץ, בלי לגעת בקוד של התוכנה עצמה = מידור -
מה הרווח בזה?
@יום-חדש-מתחיל גמישות, עדכונים, התאמה אישית.
-
לא קשור.
כל מה שקשור לאוצריא נפתח מיידית בלי בדיקה כלל.@יום-חדש-מתחיל כתב בצורת הדף - ברירות מחדל.:
כל מה שקשור לאוצריא נפתח מיידית בלי בדיקה כלל.אי רק אוסיף, שהאמון לא נקנה ביום אחד...
אבל לאבד - קל מאוד. -
א. ייש"כ עצום על הטבת צורת הדף. זו אחת השורות הגדולות ביותר באוצריא קדישא.
ב. תודה מיוחדת על קביעת ברירת המחדל.
ג. ובכל זאת א"א בלי תיקונים:
(1) טעות קריטית שלי: בשו"ע או"ח צ"ל מג"א וט"ז מימין ומשמאל. [ולמטה - ביאור הגר"א ומשנה ברורה]
הס"ד שלמטה משנה ברורה וביאור הלכה, אבל לע"ד טוב יותר לשמור על תאימות עם שאר חלקי השו"ע...
(2) טעות מצחיקה של ה־AI: ברירת המחדל ב'משנה ברורה' לא אמור להיות העתקה של מה שנקבע ב'משנה'....
(3) ברמב"ם משום מה לא נקבעה ברירת מחדל.
צ"ל מגיד משנה, וכסף משנה; השגות הראב"ד, והגהות מיימוניות.(4) עוד דיוק: בתורה - עדיף שתרגום אונקלוס יהיה מפרש עליון שמאלי, והרמב"ן למטה.
משלוש סיבות פשוטות:
- כך זה בחומשים הנדפסים,
- יותר נוח שהתרגום מקביל למקרא,
- השורות קצרות, לעומת הרמב"ן שפעמים רבות יש בדבריו אריכות.