עזרה | דרוש עזרת הציבור לסינון ספרים בעייתיים, במיוחד לבעלי ידע היסטורי
-
אגב, באופן כללי ניתן לומר על התיקייה ההיא שהתיקייה עוסקת או בשירה או בבלשנות.
ועל כן לדעתי המתאים להכניס הוא אך ורק משוררים מתקופת הראדשונים או האחרונים המוקדמים. משוררים מהתקופה האחרונה אף אם לא היו משכילים אינו מתאים להכניס.
מאחר שאינו נתפס כמשהו תורני אלא כמשורר, אף אם אינו משכיל.
ולדעתי הבחנה זו תייתר את הצורך בהכרעה על כל המשכילים שעל הרצף שהבאת, שכן מאחר והם מהדור האחרון ואינם תורניים מובהקים אלא משוררים, אין להביא את דבריהם מאוצריא.
לדעתי זה גם יוצר חלוקה חותכת יותר ולא חלוקה "רכה",@מישהו-1 כתב בדרוש עזרת הציבור לסינון ספרים בעייתיים, במיוחד לבעלי ידע היסטורי:
אגב, באופן כללי ניתן לומר על התיקייה ההיא שהתיקייה עוסקת או בשירה או בבלשנות.
אכן, מדובר על פרוייקט בן-יודקה [השם שונה מחמת המיאוס].
הרבה מאוד קטעי שירה נכנסו בעדכון האחרון. -
@צבי-דורש-ציון היות ואין לי גישה שם, אני כותב כאן שאני חולק עליך לגבי יוסף יושעה ריבלין
ואין להכניס אותו למאגר, אף שהוא חרדי מובהק, לא חושב שהוא תורני מובהק, יותר סופר או משורר ועל כן אינו מתאים למאגר, (לפחות כפי שאני תופס את המאגר).
לגבי השאר לא מצאתי משהו שאני חולק, חוץ מלגבי ר שלום שבזי שאיני יודע כיצד הוא נתפס, אם כרב, או כמשורר.
ויש לשאול אולי תימנים בשביל זה. -
@צבי-דורש-ציון כתב בדרוש עזרת הציבור לסינון ספרים בעייתיים, במיוחד לבעלי ידע היסטורי:
@יום-חדש-מתחיל
דבר ראשון רשימה יותר מצומצמת לבדיקהאבון
אברהם אבן עזרא
אברהם בדרשי
אברהם בן שמואל
אברהם לוינסון
אברהם משה לונץ
אהרן ברנשטיין
אלעזר בירבי קליר
בן ציון אלפס
בנימין אריה הכהן וייס
דונש בן לברט
זכריה אלצ'אהרי
זרחיה הלוי
חיים יעקב אונגר
חיים מיכל מיכלין
יהודה אבן בלעם
יהודה אבן גיאת
יהודה אלחריזי
יהודה אריה ממודנה
יהודה בן קורייש
יהודה הלוי
יהוסף האזובי
יהושע לוינזון
יוסי בן יוסי
יוסף אבן אביתור
יוסף אבן סהל
יוסף אבן סולי
יוסף אבן צדיק
יוסף יושעה ריבלין
יוסף קמחי
יחיאל פישל קסטלמן
יניי
יעקב בכרך
יעקב ספיר
יצחק אבן גיאת
יצחק אבן כלפון
יצחק אבן מר שאול
יצחק אבן סהולה
יצחק אבן עזרא
יצחק אונא
יצחק אפשטיין
יצחק בן לוי אבן מר שאול
יצחק בר שֵׁשֶׁת בֶּרְפֶת
יצחק חיים קסטיליוני
יצחק שנירי
לוי אבן אלתבאן
מאיר הלוי אבולעפיה
מנחם בן סרוק
משה אבן עזרא
משה באסולה
משה בן נחמן
משה בן שם טוב אבן חביב
משה הכהן אבן ג'יקטילה
משה חיים לוצטו
סעדיה אבן דנאן
עובדיה מברטנורא
פינחס הלוי
קלונימוס בן קלונימוס
שלום שבזי
שלמה אבן גבירול
שם טוב ארדוטיאל
שמואל בן יוסף אבן ששון
שמואל הנגיד
שמעון בן צמח דוּרָאןמה אני יגיד? יש פה כמה 'שנויים במחלוקת', אבל את רוב השנויים במחלוקת מקובל כן להביא, כגון דונש שגם רש"י מצטט ממנו (או שהתבלבלתי בין שנים?) רמח"ל ועוד, כי מקובל שכל מחלוקת שהייתה לפני יותר ממאה שנה שני הצדדים כשרים בעיננו (לא יכול להתאפק, חבל שצריך לחכות מאה שנה בשביל להבין את זה!...)
יוסי בן יוסי וייני הם פייטנים מא"י לפני יותר מאלף שנה.
יוסף אבן אביתור אם אני זוכר נכון הוא משורר מספרד של תור הזהב
מאיר הלוי אבולעפיה זה לא הרמ"ה?
קלונימוס בן קלונימוס אאלט הוא פייטן אשכנזי עתיק
שמעון בן צמח דוּרָאן זה הרשב"ש או מישהו ממשפחתו (לא זוכר בדיוק) -
הערה מסויימת שיש לי על כל התיקייה הזו, ששהאמת כבר כתבתי אותה קודם אבל אפרט יותר שלדעתי כדאי להגדיר אותה בתור אופציונלית, כי כל הדברים האלה הם שוליים עד לא קיימים בשביל האברך המצוי, ולא יודע, זה נראה מוזר שיש את פיוטי יניי לפני חוות דעת, אף שיניי הוא מתקופת הסבוראים.
אני מבין שזה מגיע כבר מוקלד לעומת חוות דעת שדורש עבודה עצומה,
אבל עדיין יש הסוגייא הניראותית שלא לענין שתחם השירה מפותח כל כך, לעומת אחרונים נצרכים שעדיין חסר.
לענ"ד בהמשך כבר לא תהיה את הבעיה הזו בע"ה. -
@יום-חדש-מתחיל
שלחתי את הרשימה למישהו שמבין מאוד בתחום, הוא עבר על זה מלמעלה, והוא טען לי שזה קצת בעייתי כל העניין הזה, כיון שגם לאותם רבנים עצמם ישנם שירים/מאמרים/ספרים שאינם ראויים להעלאה על שולחן מלכים, ויש ספרים שכן.
כך שתיוג עפ"י שם הרב בלבד - אינו מדוייק עד לא נכון.
(הוא טען לי שגם בריה"ל עצמו ישנם כמה שירים שלא כ"כ לעניין/ראוי להביאם). -
הערה מסויימת שיש לי על כל התיקייה הזו, ששהאמת כבר כתבתי אותה קודם אבל אפרט יותר שלדעתי כדאי להגדיר אותה בתור אופציונלית, כי כל הדברים האלה הם שוליים עד לא קיימים בשביל האברך המצוי, ולא יודע, זה נראה מוזר שיש את פיוטי יניי לפני חוות דעת, אף שיניי הוא מתקופת הסבוראים.
אבל עדיין יש הסוגייא הניראותית שלא לענין שתחם השירה מפותח כל כך, לעומת אחרונים נצרכים שעדיין חסר.
לענ"ד בהמשך כבר לא תהיה את הבעיה הזו בע"ה.@מישהו-1 כתב בדרוש עזרת הציבור לסינון ספרים בעייתיים, במיוחד לבעלי ידע היסטורי:
הערה מסויימת שיש לי על כל התיקייה הזו, ששהאמת כבר כתבתי אותה קודם אבל אפרט יותר שלדעתי כדאי להגדיר אותה בתור אופציונלית, כי כל הדברים האלה הם שוליים עד לא קיימים בשביל האברך המצוי
מסכים מאוד.
על פניו התוכנה מוכוונת לאברך המצוי בעיקר, ולכן לכאו' כך גם אמורים להיות גם סדרי העדיפויות של הכנסת הספרים. כמו שבאמת בעריכת הספרים באתר יש חוו"ד וברכ"ש. -
בתור סקרנות
מבקש שלכה"פ יוכלו להוריד את הספרים הללו כתוספת נפרדדת כמומ הרשימה של 'שמואל' (אולי?)@חנניה כתב בדרוש עזרת הציבור לסינון ספרים בעייתיים, במיוחד לבעלי ידע היסטורי:
מבקש שלכה"פ יוכלו להוריד את הספרים הללו כתוספת נפרדדת כמומ הרשימה של 'שמואל' (אולי?)
רעיון נהדר.
ודאי יש ספרים שצריכים לבוא בבסיס, כמו שכל אברך גם בלי אינטרנט יכול להתקין ולהשתמש, ויש מאגר ספרים שאפשר להוסיף של ספרים שהם בקשת היותר רחבה.
בסוף אחת המעלות (מיני רבות) של התוכנה היא שאפשר להוסיף ספרים נוספים, לכן זה לא פחות מאשר ספרים אישיים שניתן להוסיף. -
@יום-חדש-מתחיל
שלחתי את הרשימה למישהו שמבין מאוד בתחום, הוא עבר על זה מלמעלה, והוא טען לי שזה קצת בעייתי כל העניין הזה, כיון שגם לאותם רבנים עצמם ישנם שירים/מאמרים/ספרים שאינם ראויים להעלאה על שולחן מלכים, ויש ספרים שכן.
כך שתיוג עפ"י שם הרב בלבד - אינו מדוייק עד לא נכון.
(הוא טען לי שגם בריה"ל עצמו ישנם כמה שירים שלא כ"כ לעניין/ראוי להביאם).@יאיר-דניאל מסכים עם דבריך, רק לא עם המסקנה המשתמעת מדבריך.
מדבריך משתמע, (לפחות לי) שמה שיש לעשות זה בדיקה כאן בפורום של ספר ספר ועל פי זה לעבוד.
אך לדעתי מאחר ויכול להיות שאלה אף בתוך רב ספציפי, עדיף פשוט לא להיכנס לפינה הזו.
גם לאוצר החכמה היה בעיה עם זה ועשו שתי מהדורות.
בתור אפציונלי להוסיף, אני ישמח מאוןד. -
@יאיר-דניאל מסכים עם דבריך, רק לא עם המסקנה המשתמעת מדבריך.
מדבריך משתמע, (לפחות לי) שמה שיש לעשות זה בדיקה כאן בפורום של ספר ספר ועל פי זה לעבוד.
אך לדעתי מאחר ויכול להיות שאלה אף בתוך רב ספציפי, עדיף פשוט לא להיכנס לפינה הזו.
גם לאוצר החכמה היה בעיה עם זה ועשו שתי מהדורות.
בתור אפציונלי להוסיף, אני ישמח מאוןד.@מישהו-1 נכון, אבל לא מדוייק.
יש רבנים (?) מתוך הרשימה שאפשר פשוט לא להכניסם כלל לאוצריא.
ויש רבנים (!) שצריך לברור את את התוכן -
@מישהו-1 אני לא מבין את כל הנושא הזה,
יש כאן שאלה של העדפת ספרים מסויימים על פני ספרים אחרים?
למה אתה מחליט ככה????לדעתך עד שאין את כל הראשונים השימושיים, כגון כל המרדכי וכל הריטב"א וכו' וכו', אז אסור להכניס אף אחרון? או עכ"פ אחרון פחות שימושי??????
מה כל השטויות האלו???מי שיש לו ספר להביא שיביא, כל מה שמגיע וכשר אנחנו משתדלים להכניס, אין כאן נושא 'על חשבון' ספרים אחרים.
ואני מבקש להפסיק מייד עם כל השטויות שנכתבות כאן!!!
-
הערה כללית, בגדול השמות שם הם כבר אחרי סינון ראשוני,
כך שלא אמור להיות שם משהו בעייתי במיוחד.(השמות הבעיתיים באמת נמצאים כאן)
יש עוד רשימה של שמות שהם בקטגוריית ספק, ניתן לראותם כאן
@צבי-דורש-ציון תכניס לרשימה שלך גם את אלו שהם בקטגוריית 'ספק', אולי כדאי להכניסם באמת בגליון נפרד.
-
מחברים שהם בגדר 'ספק', יש לכתוב ספק.
מחברים שלא ברור מי הם מחמת שהיו 2 אנשים בעלי אותו שם, יש לכתוב הערה מסודרת ליד. -
לענ"ד בהמשך כבר לא תהיה את הבעיה הזו בע"ה.@מישהו-1 כתב בדרוש עזרת הציבור לסינון ספרים בעייתיים, במיוחד לבעלי ידע היסטורי:
לא נראה לי שזו בעיה אמיתית, ולא צריכים לקבוע לפי נראות.
[ובכלל - מי בודק בדיוק כמה ספרים יש בכל מחלקה?]ולמה למנוע מן הציבור את התועלת שיש בדברי תורה [ושאר ענייני קודש] מרבותינו ומקדמוני שלמי־אמוני־ישראל ?
-
@מישהו-1 אני רואה שכבר הקדימו אותי בצורה כזו או אחרת אבל אכתוב גם בסגנון שלי, אתה מתעסק הרבה בכמה זה חשוב וכו', כשעושים מאגר במחשב זה כדי שהוא יהיה כמה שיותר גדול גם בדברים שאחד לעשר משתמשים משתמש בו אחת לשנה, זה לא כמו לקנות ספרים לא שימושיים כל כך. וכך עושים בכל מאגרי הספרים בר אילן אוצר החכמה וכו'. מה שיש באוצה"ח ספריית בני תורה זה בלי הספרים שהוצאו גם מחוץ לאוצריא.
@יום-חדש-מתחיל בל"נ אני יכניס את רשימת הספיקות
@איש-גמזו כתב בדרוש עזרת הציבור לסינון ספרים בעייתיים, במיוחד לבעלי ידע היסטורי:
לא היה לי כח לבקש הרשאת גישה (ובפרט שלא נשאר שם הרבה)
זה לא כל כך מורכב, וצריך שכבר לא יישאר שם כלום, זה רשימה קצרה שהייתה בעיקרון צריכה להיגמר אתמול...
-
הערה כללית, בגדול השמות שם הם כבר אחרי סינון ראשוני,
כך שלא אמור להיות שם משהו בעייתי במיוחד.(השמות הבעיתיים באמת נמצאים כאן)
יש עוד רשימה של שמות שהם בקטגוריית ספק, ניתן לראותם כאן
@צבי-דורש-ציון תכניס לרשימה שלך גם את אלו שהם בקטגוריית 'ספק', אולי כדאי להכניסם באמת בגליון נפרד.
@יום-חדש-מתחיל כתב בדרוש עזרת הציבור לסינון ספרים בעייתיים, במיוחד לבעלי ידע היסטורי:
(השמות הבעיתיים באמת נמצאים כאן )
מבהיל על הרעיון. ברוך שלא שם חלקנו כהם ....
על שני שמות הייתי רואה מקום לדון:
הרב הלל צייטלין [לאחר ששב אל בית המדרש],
ר' יצחק סטנוב [בעהמ"ח ספר חשבון הנפש, שהו"ל רבנו הגרי"ס זצ"ל?].
{ועוד אחד שלישי שכבר דנו הרבה בעניינו, ולא הייתי ממהר להביא מדבריו. הר' נפתלי הרץ ווייזל}= השאלה כמובן אם לא בחרו להביא מהם רק את מה שאינו נשמע טוב...