בעיה / קישורים חסרים
-
- בעבר אוצר לעזי רש"י היה מוגדר כפרשנות על הדף, מסודר כל קטע במקום המתאים. משום מה מתי שהוא זה הפסיק, ועכשיו זה כבר לא מקושר
- השגות הרמב"ן על ספר המצוות - לא מקושרות למצוות ברמב"ם (בספריא זה מקושר)
- הצעה לשיפור - יש הרבה ספרים על הגמרא שלא מופיעים כקישורים, וזה באמת עבודה רבה ליצור קישורים שיתאימו כל קטע לקטע המתאים בגמרא. אבל אולי אפשר לעשות שכל מה שנכתב על עמוד מסויים, יוגדר כפרשנות לכל אותו עמוד. לדוגמה: מהרם חלוואה על פסחים לא מקושר לגמ', אפשר לעשות שכל המהרם חלאווה על דף ב. יהיה מוגדר כפרשנות לכל הקטעים בדף ב., וכך מצד אחד תהיה עבודה יותר קלה ליצור את הקישורים, כיון שהספר כבר מחולק לעמודים, ומצד שני זה יהיה מאוד נוח כשלומדים פסחים ופותחים את הפרשנים,שהוא גם יוצג בין הפרשנים. מקווה שהובנתי!
נ.ב. איפה עדיף לכתוב, כאן או בגיטהאב?
-
- בעבר אוצר לעזי רש"י היה מוגדר כפרשנות על הדף, מסודר כל קטע במקום המתאים. משום מה מתי שהוא זה הפסיק, ועכשיו זה כבר לא מקושר
- השגות הרמב"ן על ספר המצוות - לא מקושרות למצוות ברמב"ם (בספריא זה מקושר)
- הצעה לשיפור - יש הרבה ספרים על הגמרא שלא מופיעים כקישורים, וזה באמת עבודה רבה ליצור קישורים שיתאימו כל קטע לקטע המתאים בגמרא. אבל אולי אפשר לעשות שכל מה שנכתב על עמוד מסויים, יוגדר כפרשנות לכל אותו עמוד. לדוגמה: מהרם חלוואה על פסחים לא מקושר לגמ', אפשר לעשות שכל המהרם חלאווה על דף ב. יהיה מוגדר כפרשנות לכל הקטעים בדף ב., וכך מצד אחד תהיה עבודה יותר קלה ליצור את הקישורים, כיון שהספר כבר מחולק לעמודים, ומצד שני זה יהיה מאוד נוח כשלומדים פסחים ופותחים את הפרשנים,שהוא גם יוצג בין הפרשנים. מקווה שהובנתי!
@סנאי כתב בבעיה / קישורים חסרים:
בשביל דיון - פה, בשביל דיווח - בגיטהאב.
-
בכל מקרה - אין הרבה מה לעשות.
לא מתייאש (שהצטרף אלינו היום) עובד על משהו מסודר לקישורים, שיפתור המון המון בעיות בהם. -
@י.-פל. כתב בבעיה / קישורים חסרים:
בכל מקרה - אין הרבה מה לעשות
שואל לשם הההתעניינות - לגבי 1 ו-2, כיון שבספריא זה כן מקושר, למה באמת אין מה לעשות? זה לא לברוא קישורים מאפס? במיוחד באוצר לעזי רשי שכבר היה מקושר גם באוצריא
@סנאי כתב בבעיה / קישורים חסרים:
שואל לשם הההתעניינות - לגבי 1 ו-2, כיון שבספריא זה כן מקושר, למה באמת אין מה לעשות? זה לא לברוא קישורים מאפס? במיוחד באוצר לעזי רשי שכבר היה מקושר גם באוצריא
יש לנו באגים במהלך ההמרה מספריא לאוצריא.
למען האמת (אנשים הולכים ליפול כעת מהכיסא...), נופלים לנו כ500K קישורים.
הסיבות הראשוניות: ספרים שלא נכנסים, קישורי טווח (קישורים שאינם לשורה, אלא לכמה ויותר שורות), וסיבה נוספת, לא ידועה. @האדם-החושב ניסה במשך זמן רב מאוד למצוא את הבאג - וללא הצלחה.
האמת, שכיום גם @לא-מתייאש מתמודד עם הבעיה הנ"ל... מקווה שיצליח!!! -
מהר"ם חלאווה הוא של דיקטה.
לכן אין לו קישורים. -
מהר"ם חלאווה הוא של דיקטה.
לכן אין לו קישורים.@יום-חדש-מתחיל
@אהרן כתב איפשהו שהוא מנסה לבנות תוכנה לעדכון הקישורים. -
אדרבה.
אולי גם @יהודי-צעיר יעשה לנו משהו?? -
אני יכול ליצור קישורים לספרים שיבחרו באופן הבא, למשל שכל דף ב. בספר יקושר לכל דף ב. בגמרא וכן הלאה
השאלה אם יש ענין בזה?
@יום-חדש-מתחיל -
כמובן רק לגבי ספרים של דיקטה וכדו'. לא של ספריא.
לעצם העניין, צריך לשאול את @י.-פל. ו @האדם-החושב האם יש בזה בעי' כלשהיא. -
אין בזה בעיה
אבל צריך לעדכן בתוכנה של אוצריא
שאם היא מזהה קישור בלינק של מהרם חלאוה לבין פסחים
שהיא תציג את הקישור גם בפסחים בעצמו...
כמו שהיום היא עושה בהערות על... שמציגה את הספר במפרשים באופן אוטומטי
כי בלינקים של ספריא אני לא נוגע כמובן... אז אני לא יגע בלינק עצמו של פסחים -
אני יכול ליצור קישורים לספרים שיבחרו באופן הבא, למשל שכל דף ב. בספר יקושר לכל דף ב. בגמרא וכן הלאה
השאלה אם יש ענין בזה?
@יום-חדש-מתחיל@יהודי-צעיר כתב בבעיה / קישורים חסרים:
השאלה אם יש ענין בזה?
@יום-חדש-מתחילאתה מזכיר לי היסטוריה...
בפעם הראשונה ששוחחתי עם @userbot ז"ל, הוא הראה לי מערכת שמרנדרת בזמן אמת את המסך, מזהה קישורים, ובמקום הופכת אותם ללינקים... -
השאלה אם יש ענין בזה?
@יום-חדש-מתחיל@יהודי-צעיר כתב בבעיה / קישורים חסרים:
אני נתקלתי בהרבה ספרים על מסכתות שאין להם קישורים כמפרשים, ואם כן יכול לדעתי להיות לזה תועלת גדולה (בתצוגת PDF המפרשים מופיעים תמיד על כל העמוד, אז שם זה אפילו לא יורגש שאין קישורים למקטעים).
ואולי זה גם יכול להיות פתרון (לפחות זמני) לבית יוסף על הטור? (בכל מקרה בהרבה סימנים אין חלוקה למקטעים). -
@יהודי-צעיר כתב בבעיה / קישורים חסרים:
השאלה אם יש ענין בזה?
בפעם הראשונה ששוחחתי עם @userbot ז"ל, הוא הראה לי מערכת שמרנדרת בזמן אמת את המסך, מזהה קישורים, ובמקום הופכת אותם ללינקים...@י.-פל. כתב בבעיה / קישורים חסרים:
השאלה אם יש ענין בזה?
בפעם הראשונה ששוחחתי עם @userbot ז"ל, הוא הראה לי מערכת שמרנדרת בזמן אמת את המסך, מזהה קישורים, ובמקום הופכת אותם ללינקים...נו, ו...?
-
השאלה אם יש ענין בזה?
בפעם הראשונה ששוחחתי עם @userbot ז"ל, הוא הראה לי מערכת שמרנדרת בזמן אמת את המסך, מזהה קישורים, ובמקום הופכת אותם ללינקים...נו, ו...?
@יאיר-דניאל כתב בבעיה / קישורים חסרים:
השאלה אם יש ענין בזה?
הוחלט שקישורים בזמן אמת יעמיסו על התוכנה, וגם לא מספיק יעיל מכמה סיבות, ועדיף םשוט להכין את הלינקים מראש, ואז נזכרנו בלינקר המובנה של ספריא, ובעיקרון יש כיום לינקים, רק שחלקם משובש.
-
@יאיר-דניאל כתב בבעיה / קישורים חסרים:
השאלה אם יש ענין בזה?
הוחלט שקישורים בזמן אמת יעמיסו על התוכנה, וגם לא מספיק יעיל מכמה סיבות, ועדיף םשוט להכין את הלינקים מראש, ואז נזכרנו בלינקר המובנה של ספריא, ובעיקרון יש כיום לינקים, רק שחלקם משובש.