להורדה | תוכנה קלה לתפעול ליצירת ועריכת קישורים ומפרשים באוצריא
-
@יהודי-צעיר יש"כ השתמשתי בזה רבות. אפשר להשתמש בתוכנה הזו אחרי הDB?
@סנאי כתב במדריך | מדריך ליצירת ועריכת קישורים ומפרשים באוצריא עם תוכנה קלה לתפעול:
יש"כ השתמשתי בזה רבות.
נשמח אם תביא לנו ספרים שעשית עם זה ...
אפשר להשתמש בתוכנה הזו אחרי הDB?
כדאי לעשות את זה לפני יצירת db
אולי בהמשך יהיה פתרונות נוספים -
מה שנמצא בתיקיית ספרים אישיים כרגע לא מתעדכן עם הלינקים
-
מי אמר?
אני לא יודע מה קורה ללינקים בספרים אישיים, אבל לינקים בתיקיית links אמורים להתעדכן. -
@י.-פל. ז.א. שגם אחרי יצירת הDB אם אני שם לינקים בתיקיית הlinks אני אראה את זה בתוכנה? (בלי שאני אעשה שוב DB)? סליחה שאני שואל ברחל בתך...
-
@סנאי כתב במדריך | מדריך ליצירת ועריכת קישורים ומפרשים באוצריא עם תוכנה קלה לתפעול:
יש"כ השתמשתי בזה רבות.
אפשר להשתמש בתוכנה הזו אחרי הDB?
כדאי לעשות את זה לפני יצירת db
אולי בהמשך יהיה פתרונות נוספים@יהודי-צעיר כתב בלהורדה | תוכנה קלה לתפעול ליצירת ועריכת קישורים ומפרשים באוצריא:
אני אגיד לך האמת, מה שעשיתי בעיקר היה לקשר לחלק מזבחים את פירוש חברותא, וגם רש"י כתב יד.
עכשיו יש שתי בעיות: א. לא היה לי כח לעשות התאמה של מקטע מקטע, אז התאמתי את הכותרת של הדף לכותרת של הדף, ולכן זה עובד רק בצורת הדף, כי רק שם התוכנה מביאה את ההמשך של הפירוש אפילו אם הוא לא מקושר. מקווה שהובנתי.
ב. את הרש"י כת"י סרקתי מעוז והדר, אז יש בעיה של זכויות יוצרים. -
@יהודי-צעיר כתב בלהורדה | תוכנה קלה לתפעול ליצירת ועריכת קישורים ומפרשים באוצריא:
אני אגיד לך האמת, מה שעשיתי בעיקר היה לקשר לחלק מזבחים את פירוש חברותא, וגם רש"י כתב יד.
עכשיו יש שתי בעיות: א. לא היה לי כח לעשות התאמה של מקטע מקטע, אז התאמתי את הכותרת של הדף לכותרת של הדף, ולכן זה עובד רק בצורת הדף, כי רק שם התוכנה מביאה את ההמשך של הפירוש אפילו אם הוא לא מקושר. מקווה שהובנתי.
ב. את הרש"י כת"י סרקתי מעוז והדר, אז יש בעיה של זכויות יוצרים.@סנאי כתב בלהורדה | תוכנה קלה לתפעול ליצירת ועריכת קישורים ומפרשים באוצריא:
מה שעשיתי בעיקר היה לקשר לחלק מזבחים את פירוש חברותא
אז תביא! אולי למישהו יהיה תועלת?
@סנאי כתב בלהורדה | תוכנה קלה לתפעול ליצירת ועריכת קישורים ומפרשים באוצריא:
כי רק שם התוכנה מביאה את ההמשך של הפירוש אפילו אם הוא לא מקושר. מקווה שהובנתי.
אני ממש שמח לראות שיש כאן כמה שמבינים דברים לעומק!
אני אסביר אותך:
ב'מפרשים', מובאים קטעים שמקושרים לקטע/ים המוצג/ים לנו.
קטע מפרש שאינו מקושר - לא מוצג.
בב'צורת הדף', לעומת זאת, מובא כל הטקסט של הספר שבחרנו. הגלילה האוטומטית לבדה, מבוצעת באמצעות הקישורים. אין קישור - אין גלילה, אבל הטקסט יוצג תמיד. -
אני אסביר אותך:
בב'צורת הדף', לעומת זאת, מובא כל הטקסט של הספר שבחרנו. הגלילה האוטומטית לבדה, מבוצעת באמצעות הקישורים. אין קישור - אין גלילה, אבל הטקסט יוצג תמיד.@י.-פל. כתב בלהורדה | תוכנה קלה לתפעול ליצירת ועריכת קישורים ומפרשים באוצריא:
ב'מפרשים', מובאם קטעים שמקושרים לקטע/ים המוצג/ים לנו.
בב'צורת הדף', לעומת זאת, מובא כל הטקסט של הספר שבחרנו. הגלילה האוטומטית לבדה, מבוצעת באמצעות הקישורים. אין קישור - אין גלילה, אבל הטקסט יוצג תמיד.וזו עוד סיבה עיקרית ומהותית להשתמש כברירת מחדל דוקא ב'צורת הדף'.
[ולפתוח חלונית 'מפרשים' רק כשצריך לראות את כל המפרשים או לערוך בהם חיפוש].ר' @י.-פל. נ"י, ר' @דוד-משה-1 נ"י - איזו מתנה טובה זו !
-
אני אסביר אותך:
בב'צורת הדף', לעומת זאת, מובא כל הטקסט של הספר שבחרנו. הגלילה האוטומטית לבדה, מבוצעת באמצעות הקישורים. אין קישור - אין גלילה, אבל הטקסט יוצג תמיד.@י.-פל. כתב בלהורדה | תוכנה קלה לתפעול ליצירת ועריכת קישורים ומפרשים באוצריא:
מצ"ב
יש כאן פירוש חברותא מקושר על כל זבחים. (עבדתי קצת בשביל להשלים על הכל לטובת הציבור...)חברותא על זבחים_links.json
זבחים_links.jsonעריכה: אולי עדיף ככה
לחלץ ולשים בתיקיית links ולאשר החלפה
-
-
@י.-פל. כתב בלהורדה | תוכנה קלה לתפעול ליצירת ועריכת קישורים ומפרשים באוצריא:
מצ"ב
יש כאן פירוש חברותא מקושר על כל זבחים. (עבדתי קצת בשביל להשלים על הכל לטובת הציבור...)חברותא על זבחים_links.json
זבחים_links.jsonעריכה: אולי עדיף ככה
לחלץ ולשים בתיקיית links ולאשר החלפה
עריכה: אולי עדיף ככה
למה עדיף ככה?
אתה בעצם רוצה שאני יחליף את קובץ הלינקס המקורי של ספריא????
-
עריכה: אולי עדיף ככה
למה עדיף ככה?
@יום-חדש-מתחיל כתב בלהורדה | תוכנה קלה לתפעול ליצירת ועריכת קישורים ומפרשים באוצריא:
חברותא מגיע מספריא???????????????
-
@י.-פל.
זבחים_links.json
מגיע מספריא, לא? -
א. זה יהי' זמני רק עד העדכון הבא מספריא, (שיקרה ב...???????)
ב. אני לא עושה כזה דבר בלי אישור של @האדם-החושב -
א. זה יהי' זמני רק עד העדכון הבא מספריא, (שיקרה ב...???????)
ב. אני לא עושה כזה דבר בלי אישור של @האדם-החושב@יום-חדש-מתחיל זה יהיה עד העדכון הבא של ספריא, תיאורטית אפשר לעדכן עכשיו אבל אני מחכה לראות מה יצא עם עבודתו של לא מתייאש (שתפתור את בעיית הלינקים היתומים).
-
אני לא מתכנת ולא רוצה להתערב במקום מבינים ממני, אבל שאלת תם (נראה לי שכבר הצעתי את זה בפורום):
כידוע יש הרבה ספרים (כגון אלו שהגיעו מדיקטה) למשל קרן אורה וערול"נ וכד' שאינם מוצגים כפרשנים.
ועוד בעיה גדולה שדוברה רבות, שהב"י והב"ח לא מקושרים לטור.
אם משתמשים למשל בתוכנה של יהודי צעיר לקשר אותם, זה עדיין המון עבודה בשביל לקשר כל קטע פרשנות לקטע הרלוונטי.
אבל, עלה במוחי רעיון שאמור להקל את העבודה:
להגדיר שלדוג' כל הקטעים בקרן אורה זבחים ב עמוד א יהיו מקושרים לכל הקטעים בגמ' זבחים ב עמוד א, וכן הלאה.
ואז פשוט צריך לכתוב איזה תוכנה/מאקרו/קוד (מחק את המיותר) (לכאורה כיון שכבר יש את התוכנה של יהודי צעיר זה אמור לפשט את העבודה) שתקשר את כל הקטעים בספר של הפרשן המסויים (לדוג' קרן אורה) מהכותרת דף ב עמוד א עד הכותרת דף ב עמוד ב, לכל הקטעים בגמרא מהכותרת דף ב עמוד א עד הכותרת דף ב עמוד ב. (רק יצטרכו לעשות התאמות שהתוכנה תזהה את דף ב. כדף ב עמוד א למקרה של שינויים בצורת כתיבת הכותרות).
כנ"ל בטור, להגדיר שכל הב"י מהכותרת סימן קיט עד סימן קכ יהיה מקושר לטור הנ"ל. (בטור ב"י זה עוד יותר יעיל, כי בכל מקרה בהרבה סימנים אין חלוקה לקטעים בתוך הסימן).
זה נשמע לי דבר לא מסובך מידי, אז אני זורק את הרעיון, אולי יש משהו שאני מפספס. -
אני לא מתכנת ולא רוצה להתערב במקום מבינים ממני, אבל שאלת תם (נראה לי שכבר הצעתי את זה בפורום):
כידוע יש הרבה ספרים (כגון אלו שהגיעו מדיקטה) למשל קרן אורה וערול"נ וכד' שאינם מוצגים כפרשנים.
ועוד בעיה גדולה שדוברה רבות, שהב"י והב"ח לא מקושרים לטור.
אם משתמשים למשל בתוכנה של יהודי צעיר לקשר אותם, זה עדיין המון עבודה בשביל לקשר כל קטע פרשנות לקטע הרלוונטי.
אבל, עלה במוחי רעיון שאמור להקל את העבודה:
להגדיר שלדוג' כל הקטעים בקרן אורה זבחים ב עמוד א יהיו מקושרים לכל הקטעים בגמ' זבחים ב עמוד א, וכן הלאה.
ואז פשוט צריך לכתוב איזה תוכנה/מאקרו/קוד (מחק את המיותר) (לכאורה כיון שכבר יש את התוכנה של יהודי צעיר זה אמור לפשט את העבודה) שתקשר את כל הקטעים בספר של הפרשן המסויים (לדוג' קרן אורה) מהכותרת דף ב עמוד א עד הכותרת דף ב עמוד ב, לכל הקטעים בגמרא מהכותרת דף ב עמוד א עד הכותרת דף ב עמוד ב. (רק יצטרכו לעשות התאמות שהתוכנה תזהה את דף ב. כדף ב עמוד א למקרה של שינויים בצורת כתיבת הכותרות).
כנ"ל בטור, להגדיר שכל הב"י מהכותרת סימן קיט עד סימן קכ יהיה מקושר לטור הנ"ל. (בטור ב"י זה עוד יותר יעיל, כי בכל מקרה בהרבה סימנים אין חלוקה לקטעים בתוך הסימן).
זה נשמע לי דבר לא מסובך מידי, אז אני זורק את הרעיון, אולי יש משהו שאני מפספס.@סנאי מצד שני זה יצור סרבול.
מי שיבחר בכל הפרשנים, יקבל על מקטע אחד, את כל הערוך לנר וקרן אורה של אותו עמוד.
והציונים המדויקים של המהרש"א, יעלמו.
מתכון לקטסטרופה. -
אני מקווה בהמשך לאפשר לקשר כמה קטעים יחד בקלות ובנוחות יותר