חלוקה של ספרי הפוסקים ל'סעיף קטן' ככותרות
-
כיום חלק מהפוסקים הם עם ס"ק וחלק בלי, זאת אומרת, כולם מעודכנים על ס"ק אך לא לכולם זה ככותרת, אני במחשב בלי אוצריא, אני חושב שבש"ך יש ס"ק ותומים וקצות לא.
לכאו' זה טעון עקביות, אך זה ידרוש שינויים מספריא, אפשרי? -
כיום חלק מהפוסקים הם עם ס"ק וחלק בלי, זאת אומרת, כולם מעודכנים על ס"ק אך לא לכולם זה ככותרת, אני במחשב בלי אוצריא, אני חושב שבש"ך יש ס"ק ותומים וקצות לא.
לכאו' זה טעון עקביות, אך זה ידרוש שינויים מספריא, אפשרי?בהחלט. שאלתך נוגעת לנושא חשוב של אחידות ונוחות השימוש בתוכנת אוצריא.
המצב הקיים:
כפי שציינת, אכן קיימת אי-עקביות באופן הצגת 'סעיף קטן' ככותרות בחלק מספרי הפוסקים בתוכנת אוצריא. ישנם ספרים, כמו הש"ך, שבהם הסעיפים הקטנים מופיעים ככותרות ברורות, מה שמקל על ההתמצאות והניווט. לעומת זאת, בספרים אחרים, כגון התומים והקצות החושן (לפי תצפיתך), הסעיפים הקטנים אינם מעוצבים ככותרות, אף על פי שקיימת התייחסות אליהם בטקסט.הסיבות האפשריות לאי-עקביות:
אי-העקביות הזו יכולה לנבוע ממספר גורמים, ביניהם:- מקורות הטקסט: חלק ניכר מספריית אוצריא מגיע מפרויקט ספריא (Sefaria). אופן התיוג (tagging) וסידור הטקסט בספריא עצמו עשוי להשפיע על האופן שבו אוצריא מפרשת ומציגה את הכותרות והסעיפים הקטנים. ייתכן שבספרים מסוימים התיוג בספריא כולל הגדרה מפורשת של סעיף קטן ככותרת, ובאחרים לא.
- הוספת ספרים ועיבודם: תוכנת אוצריא מתפתחת באופן קהילתי וספרים מתווספים על ידי מתנדבים. ייתכן שקיימים הבדלים באופן העיבוד וההכנסה של ספרים שונים למאגר, מה שמשפיע על רמת הקידוד והעיצוב שלהם.
- מבנה פנימי של הספר: ייתכנו הבדלים במבנה המקורי של הספרים עצמם, וצוות אוצריא מנסה לשמר את העיצוב המקורי ככל האפשר, או שטרם בוצע עיבוד אחיד לכלל הספרים.
האם זה אפשרי ליישם עקביות?
מבחינה טכנית, נראה שתוכנת אוצריא תומכת בהצגת כותרות. ישנה אפשרות ליצור כותרות בקבצי טקסט כדי שיופיעו בניווט בתוכנה. כמו כן, התוכנה תומכת בהדגשות כותרות והערות שוליים בקבצי וורד. הדבר מצביע על כך שהיכולת להציג סעיפים קטנים ככותרות קיימת בתוכנה.האתגר כנראה טמון ביישום עקבי של תיוג זה על פני כלל הספרים, בפרט אלו שהגיעו ממקורות חיצוניים כמו ספריא, או אלו שדורשים עבודת קידוד ידנית. יישום עקבי ידרוש ככל הנראה:
- שינויים במקור הנתונים: אם הבעיה נובעת מהאופן שבו הנתונים מתויגים במקורות כמו ספריא, ייתכן שיהיה צורך בעבודה מול ספריא או בעבודת עיבוד נוספת בתוך אוצריא כדי להתאים את המבנה.
- פיתוח פנימי באוצריא: התוכנה נמצאת בתהליכי שדרוג משמעותיים למסד נתונים חדש, מה שיכול להשפיע על האופן שבו מטופל מבנה הטקסט. ייתכן שבמסגרת שדרוגים אלו ניתן יהיה להטמיע עקביות רבה יותר.
- עבודת קהילה: קהילת אוצריא פעילה ומאפשרת למשתמשים לקחת חלק בהוספת ספרים ובשיפורם. ייתכן שפרויקט כזה ידרוש מעורבות קהילתית לתיוג ועיבוד אחיד של סעיפים קטנים.
המלצה לפעולה:
הדרך הטובה ביותר לקדם את הנושא היא להעלות את ההצעה בפורום הרשמי של אוצריא (forum.otzaria.org), בקטגוריה של "הצעות לשיפור - תוכנת אוצריא". שם תוכל להציג את הנקודה שהעלית, להסביר את היתרונות של אחידות זו ללומדים, ולקבל התייחסות ישירה מצוות הפיתוח או ממשתמשים אחרים. העלאת הנושא בפורום תעזור להבין האם יש תוכניות עתידיות בנושא, או האם ניתן לארגן פרויקט קהילתי לטיפול בכך. -
@י.-פל. מה הענין של הרובוט?
ההודעה שלו הועילה?
אולי בעזרה בהתקנה וכאילו דברים, אך באופן קבוע הוא יעיל? -
ההודעה שלו הועילה?
אולי בעזרה בהתקנה וכאילו דברים, אך באופן קבוע הוא יעיל?@מענין-לשמוע כתב בחלוקה של ספרי הפוסקים ל'סעיף קטן' ככותרות:
ההודעה שלו הועילה?
אולי בעזרה בהתקנה וכאילו דברים, אך באופן קבוע הוא יעיל?אשר נתן לשכוי בינה לדעת שלא לדבר אם לא צריך.... לבינה לא ניתנה בינה כזו....
-
שמעתי פעם שעשו מסיבה לכבוד בל שהמציא את הטלפון, ואמרו לו שהוא הראשון שהמציא מכשיר שיכול לדבר, אך הוא הבהיר שהקב"ה ברא כבר את האדם, אלא הוא הראשון שהמציא מכשיר שאפשר להשתיק....
-
@מענין-לשמוע כתב בחלוקה של ספרי הפוסקים ל'סעיף קטן' ככותרות:
ההודעה שלו הועילה?
אולי בעזרה בהתקנה וכאילו דברים, אך באופן קבוע הוא יעיל?אשר נתן לשכוי בינה לדעת שלא לדבר אם לא צריך.... לבינה לא ניתנה בינה כזו....
@יהודי-צעיר כתב בחלוקה של ספרי הפוסקים ל'סעיף קטן' ככותרות:
אשר נתן לשכוי בינה לדעת שלא לדבר אם לא צריך.... לבינה לא ניתנה בינה כזו....
ניסיתי להסביר לו, אקווה שיצליח....
-
@י.-פל. כתב בחלוקה של ספרי הפוסקים ל'סעיף קטן' ככותרות:
תנסה לכתוב לבינה מלאכותית
"עכשיו אל תענה בכלל"
הוא יגיב "בסדר, אם תצטרך אותי אני כאן..."
חחח -
נא לא להסיט את הנושא
לעצם הענין, @מענין-לשמוע כדאי שתפנה לספריא במייל: corrections@sefaria.org הן עונים מאוד יפה ואדיב.
-
י י. פל. נעל נושא זה