בירור | יש ספרים חשובים שהייתם רוצים שייכנסו לאוצריא?
-
@הבל-הבלים כתב ביש ספרים חשובים שהייתם רוצים שייכנסו לאוצריא?:
איך עושים את זה?
פתחתי פניה אצלם, אעדכן בעז"ה אם יהיה משהו חדש...
https://dicta.org.il/about -
יש כרגע אפשרות לבקש מדיקטה לעבוד על ספרים מסויימים שאנחנו נבקש.
אין לי מושג מה רמת החשיבות שהם ייתנו לבקשותינו, אבל נוצר איזה קשר מסויים.מי שרוצה שיכתוב כאן את הספרים שחסרים כרגע, ולדעתו הם יסודיים חשובים ונצרכים.
אני מדגיש כאן את התפקיד של דיקטה,
הם עושים דבר אחד בלבד, המרת ספרים סרוקים מהיברובוקס לטקסט.הנה הרשימה שעלתה כאן בשרשור זה לבינתיים
מרדכי על כל מסכתות הש''ס (חוץ מבבא בתרא ובבא מציעא).
ריטבא ב"מ (החדשים)
ריטבא שבת החדשים
שות הרשבא ח"ב וח"ג
כנסת הגדולה על השו"ע
גידולי תרומה
אבני החושן
בית יעקב (אסטרין)
פעמוני זהב
ערך ש"י
שושנת יעקב
אולם המשפט
דברי משפט
שער המשפט
תורת חטאת של הרמ"א
פרי חדש על או"ח ועל יו"ד
מנחת יעקב
ספרי המהר"ל מפראגכדאי שמי שיכול שגם יביא קישור למקור חופשי שניתן להוריד ממנו את הספר בגירסת הסריקה שלו.
@יום-חדש-מתחיל כתב ביש ספרים חשובים שהייתם רוצים שייכנסו לאוצריא?:
אני מדגיש כאן את התפקיד של דיקטה,
הם עושים דבר אחד בלבד, המרת ספרים סרוקים מהיברובוקס לטקסט.איך הם מסתדרים עם הקטע של זכויות יוצרים?
-
סליחה על הבורות, אבל אינני מכיר את ה 'י"א מפרשים' הזה, תוכל להסביר?
יש הוצאה כל שהיא שהוציא סט 'שו"ע עם י"א מפרשים', די שימושי למי שלומד שו"ע על הסדר בצורה עיונית.
@צדיק-וטוב-לו לא זוכר את כולם
אבני החושן
בית יעקב (אסטרין)
פעמוני זהב
ערך ש"י
שושנת יעקב
אולם המשפט
דברי משפט
שער המשפט -
בקשר לחידושים וביאורים....אין לי מושג מאיפה זה....חזו"אישניק אחד הביא לי את זה מזמן מזמן....אני בקשר עם הר' ישעי' גריינמן, בן של ר' ברוך, אני יכול לברר אצלו אצל מי לקבל רשות....זה כל כך חשוב?
בנוסף יש לי רשימה של עשרות קבצי טקסט אבל כמדומני רוב רובם כבר נמצאים באוצריא..... יש למישהו אפשרות לעשות סינכרון?
-
בקשר לחידושים וביאורים....אין לי מושג מאיפה זה....חזו"אישניק אחד הביא לי את זה מזמן מזמן....אני בקשר עם הר' ישעי' גריינמן, בן של ר' ברוך, אני יכול לברר אצלו אצל מי לקבל רשות....זה כל כך חשוב?
בנוסף יש לי רשימה של עשרות קבצי טקסט אבל כמדומני רוב רובם כבר נמצאים באוצריא..... יש למישהו אפשרות לעשות סינכרון?
-
סליחה על הבורות, אבל אינני מכיר את ה 'י"א מפרשים' הזה, תוכל להסביר?
יש הוצאה כל שהיא שהוציא סט 'שו"ע עם י"א מפרשים', די שימושי למי שלומד שו"ע על הסדר בצורה עיונית.
@צדיק-וטוב-לו כתב ביש ספרים חשובים שהייתם רוצים שייכנסו לאוצריא?:
אז תכתוב בדיוק מה אתה רוצה, אני לא נביא לדעת מה יש שם.
-
@בועז-מילצקי כתב ביש ספרים חשובים שהייתם רוצים שייכנסו לאוצריא?:
חשוב יותר ומוכרח, בלי זה לא נכניס ספרים מסוג זה.
אם תוכל לבקש זה זיכוי הרבים גדול מאוד! -
@abc123 כתב ביש ספרים חשובים שהייתם רוצים שייכנסו לאוצריא?:
יש כללים ברורים איזה ספרים נכנסים? כי אם לא אפשר להביא פה רשימות של מאות ספרים שחסרים
אתה מוזמן להתחיל להקליד את שמות מאות הספרים,
כמובן לבדוק לפני כן על כל ספר האם הוא לא קיים כבר באוצריא. -
@יום-חדש-מתחיל
אני מצרף את הרשימה של כל הבקשות שהועלו במתמחים בזמנו:
אני רושם את מה שכבר רשמו בשרשור:מרדכי על כל מסכתות הש''ס (חוץ מבבא בתרא).
ריטב"א בבא מציעא חדשים וישנים.
שער הציון על מ"ב. (-מורכב, טעון הצמדה למשנ"ב).
חוות דעת.
פרי חדש יו"ד.
אגרו"מ [יש רק או"ח א -ה] (-יש PDF, טעון סריקה ועריכה).
בעל התרומות.
רבנו יונה על משלי.
הגר"א על משלי.
חידושי הרא"ה על ביצה (ועוד מסכתות).
שות רבי עקיבא אייגר.קיים.
ריטב"א החדשים על שבת.
תוס' רא"ש רי"ד ר"פ על כל המסכתות החסרות.
חובות הלבבות.קיים.
חידושי הרן עירובין.@מענין-לשמוע כתב ביש ספרים חשובים שהייתם רוצים שייכנסו לאוצריא?:
@יום-חדש-מתחיל
אני מצרף את הרשימה של כל הבקשות שהועלו במתמחים בזמנו:
אני רושם את מה שכבר רשמו בשרשור:מרדכי על כל מסכתות הש''ס (חוץ מבבא בתרא).
ריטב"א בבא מציעא חדשים וישנים.
שער הציון על מ"ב. (-מורכב, טעון הצמדה למשנ"ב).
חוות דעת.
פרי חדש יו"ד.
אגרו"מ [יש רק או"ח א -ה] (-יש PDF, טעון סריקה ועריכה).
בעל התרומות.
רבנו יונה על משלי.
הגר"א על משלי.
חידושי הרא"ה על ביצה (ועוד מסכתות).
שות רבי עקיבא אייגר.קיים.
ריטב"א החדשים על שבת.
תוס' רא"ש רי"ד ר"פ על כל המסכתות החסרות.
חובות הלבבות.קיים.
חידושי הרן עירובין.ריטב״א החדשים על ב״מ אין בהיברו לענ״ד זה משהו חדש מתשכ משהו.
וכ״ש ריטב״א על שבת שהתגלה כת״י אחד שלו לא לפני הרבה שנים.@יום-חדש-מתחיל אולי תעדכן את הרשימה הזו בפוסט הפתיחה שלך, לנוחות ותועלת מירבית?
-
- לדעתי חסרים ספרים של מראי מקומות....יש איזה מראה מקומות מבית הלל משהו.....
פניתי לבעל הדרך ים אבל הוא לא היה בבית ואשתו אמרה שהוא מאד מתנגד לרעיון שלא ישבשו את החומר משהו כזה....חשבתי לפנות לבעל "איזהו מקומן".....
יש במאגר של מיר ממ של רפאל שמולביץ על כמעט כל דבר אבל זה לא על סדר הדף אלא סוגיות....-
בנוסף יש לי מתוך המאגר של מיר שיעורים של הר' צבי וובר [הרב של נוה יעקב, הרב של שארית ישראל] על אוח יוד המון שיעורים.....נראה לי שאפשר להפוך את זה לTXT עם בינה מלאכותית בקלות....
-
יש גם שיעורים שאני מסרתי ומוסר כבר קרוב ל8 שנים...שיעור על כל סעיף בהלכות שבת ומועדים....מענין מישהו?
-
היה זוהר עם תרגום בתורת אמת, אי אפשר לבקש מהם או להביא את זה ישירות מהם?
-
רגע יש זוהר המתורגם בגירסא החדשה
-
- לדעתי חסרים ספרים של מראי מקומות....יש איזה מראה מקומות מבית הלל משהו.....
פניתי לבעל הדרך ים אבל הוא לא היה בבית ואשתו אמרה שהוא מאד מתנגד לרעיון שלא ישבשו את החומר משהו כזה....חשבתי לפנות לבעל "איזהו מקומן".....
יש במאגר של מיר ממ של רפאל שמולביץ על כמעט כל דבר אבל זה לא על סדר הדף אלא סוגיות....-
בנוסף יש לי מתוך המאגר של מיר שיעורים של הר' צבי וובר [הרב של נוה יעקב, הרב של שארית ישראל] על אוח יוד המון שיעורים.....נראה לי שאפשר להפוך את זה לTXT עם בינה מלאכותית בקלות....
-
יש גם שיעורים שאני מסרתי ומוסר כבר קרוב ל8 שנים...שיעור על כל סעיף בהלכות שבת ומועדים....מענין מישהו?
@בועז-מילצקי יש כמדומני החלטה שלא להכניס רבנים אחרי השואה שהם לא ״גדולי הדור״ ובעניין הזה כמדומני שמאגר אקסטרה למעוניינים כמו שהציע @י.-פל. פה יהיה הפתרון האולטימטיבי. אולי אפילו יסכימו לעשות קישור להורדה שלו מתוך התוכנה למעוניינים זה יהיה ממש נחמד.
שיהיה חבילות הרחבה להורדה ממוינות לפי נושאים..... והנה אני נסחף ממש חחח