המלצה | רשימה שמית ולא בתיקיות
-
@11 כתב בהמלצה | רשימה שמית ולא בתיקיות:
המודול של ספריה ושל עיון הם זהים ומכפילים את עצמם כאשר משתמשים בתצוגה מקדימה. אפשר לבטל את מצב עיון ושיהיה תמיד בתצוגה מקדימה, ולהעביר לשם את הפונקציה של הכרטיסיות.
יש לך בעיה בסיסית, הנקראצ: אין העשיר מכיר בצערו של העני.
אתה פשוט מעולםלא התעסקת עם פחות מ4 מסכים, ומסכי 13 אינצ'.@י.-פל. כתב בהמלצה | רשימה שמית ולא בתיקיות:
יש לך בעיה בסיסית, הנקראצ: אין העשיר מכיר בצערו של העני.
אתה פשוט מעולםלא התעסקת עם פחות מ4 מסכים, ומסכי 13 אינצ'.אני מודה שאני משתמש במסכים גדולים. אבל גם זה פתיר. ולא צריך לפתח תוכנה לעשירים ותוכנה לעניים, מספיק לעשות חץ קטן מעל הרשימה שתפקידו להסיט אותה ימינה (כלומר בפועל להסתיר אותה מהמסך). עושים זאת בתוכנות רבות.
נ.ב. לא משוכנע שמנהל הבנק שלי יסכים עם ההכללה שלי ברשימת העשירים. -
@י.-פל. כתב בהמלצה | רשימה שמית ולא בתיקיות:
תמונה של קונגו

שמח לשמוע. מודה לך מאוד.
אשתדל לסדר אט אט את כל מה שעולה בדעתי - למען כלל לומדי התורה. -
אם כבר מדברים, ללינוקס ולמק אין שום תוכנות תורניות, [לאחרונה נוספה גם תוכנת 'זית'].
@יום-חדש-מתחיל כתב בהמלצה | רשימה שמית ולא בתיקיות:
אם כבר מדברים, ללינוקס ולמק אין שום תוכנות תורניות, [לאחרונה נוספה גם תוכנת 'זית'].
השאלה אם יש ביקוש, ואם כן - כמה.
-
לינוקס - פחות.
מק - יש הרבה.
אגב, יש קהל משתמשים גדול לאוצריא בארה"ב ובחו"ל. שם זה יותר רץ מאשר בארץ. -
@י.-פל.
משום מה יש בתמונה הזו:

משהו מיוחד.
זה נראה מאוד טוב, חלק, זורם, ידידותי לעיניים!
לטעמי כדאי להעלות את הכפתורים שבצד ימין ללמעלה כמו שהוא עשה.
אמנם, אפשר להשאיר את 'ספריה' במקומה, שתהיה אפשרות להכנס דרך תיקיות כמו שיש עכשיו, למרות שבאמת יש משהו מאוד נוח בתצוגה שלו (עיין ערך תא שמע ז"ל שאוצריא עקפה אותו בענק). -
- אתה יכול לעשות pull, כל תרומת קוד תתקבל בברכה - אם כי לא בטוח שבהצלחה...
ענין עקרוני. כמו שאתה רוצה להוציא את האינטרנט מהבית, אני רוצה להוציא את התכנות מהראש. לו ידעתי כמה מיליארדי שעות השקעתי בכל מיני פרוייקטים טובים ופרוייקטים מטופשים, היית מבין למה אני עושה לעצמי סייגים כאלו ואחרים. אל נא באפך.
- אני מנסה להבין: מה נותנת לך רשימת שמות - יותר מאשר חיפוש? הלא אתה לא הולך לדפדף ב7,500 כותרים...
פעמים רבות כן. כגון: אני רוצה להגיד משהו על פרשת השבוע ליד השולחן כמנהג בעלי בתים חשובים, ואני רוצה כעת את רשימת הספרים המלאה של הקטגוריה. לי זה קורה הרבה דברים מעין זה.
- לגבי:
את השורה בצד ימין של המודולים להעביר לסמלים למעלה
כוונתך ללוח השנה?
לא. כוונתי לכל מה שיש בצד ימין, שזה עין ואיתור וחיפוש וכדומה. אם הסרגל הימני לא יהיה שם, ורשימת הספרים תתכווץ, נשאר חלק מהותי מהמסך לקרוא את הספר.
אפשר לשלב אותם במודול אחד חכם יותר
אני אשמח להסבר יותר מפורט.
אסביר.
- המודול של איתור הוא זהה למודול של שם ספר עם תוספת פיצ'ר של איתור מדוייק בתוך הספר. אפשר לבטל אותו ולהוסיף את זה לחיפוש ברשימת הספרים שאם אני כותב שמות הוא מראה לי את חומש שמות ואם אני ממשיך לכתוב שמות יא יג הוא ימצא לי את הפסוק ישירות.
אפשרות שניה, ליד החלונית של שם הספר להוסיף חלונית קטנה לכתיבת המקור המדוייק באותו הספר (עם מעבר באמצעות טאב, כדי לא לעזוב המקלדת). וזה חוזר גם למה שהצעתי בעבר לעשות טור/עמודה של הגעה למקור המדוייק ישירות. - המודול של ספריה ושל עיון הם זהים ומכפילים את עצמם כאשר משתמשים בתצוגה מקדימה. אפשר לבטל את מצב עיון ושיהיה תמיד בתצוגה מקדימה, ולהעביר לשם את הפונקציה של הכרטיסיות.
- חיפוש בתוכן הספרים הוא בחלון נפתח בפני עצמו. אפשר במקום זה להוסיף בדף הבית שורה שזה תפקידה.
כל זה בעצם הופך את התוכנה לדף אחד בודד עם כל הפונקציות. (כמו שבאוצר החכמה עשו אחרי ניסיונות רבים, והם בעצם עברו את כל הדרך שלנו, אז למה לא לקצר ולהגיע למסקנות ישירות). - ההגדרות נפתחות בחלון נפרד. גם זה מכביד. היה כדאי להשתמש בחלון התצוגה לכל דבר, וכשולחצים על הגלגל שיניים (או להחליף את זה לתמונה של קונגו, כי זה המון הגדרות ולא רק בודדות) זה יפתח בחלון התצוגה את רשימת ההגדרות. כנ"ל האודות והתודות.
אגב, ממש אתמול נזכרתי בך, והחלפתי את הקישור להיברובוקס - במה שהצעת.
בדיוק ראיתי את זה, ובדיוק רציתי לפתוח לך אשכול של תודות פרחים ונשיקות, אבל הקדמתני. יהי רצון שתעלה לפניך המחשבה למעשה.
ליד החלונית של שם הספר להוסיף חלונית קטנה לכתיבת המקור המדוייק באותו הספר
לענ"ד כמשתמש זה הרבה פחות נוח. הרבה יותר כיף וחלק ונוח זה כמו עכשיו שאתה כותב את שם הספר והמקור בנשימה אחת. אם כבר האופציה הראשונה. (למרות שאם יהיה בעיה באינדקס (כמו של ספר עם ר"ת שהוא לא מוצא), יכול להיות שכדאי להשאיר את האופציה של הספריה, כי אם גם האיתור בספריה יעבוד על האינדקס ויהיה שם בעיה כלשהיא לא יהיה בכלל אופציה להגיע לספר, חוץ מלחפור בתוך התיקיות)
-
- אתה יכול לעשות pull, כל תרומת קוד תתקבל בברכה - אם כי לא בטוח שבהצלחה...
ענין עקרוני. כמו שאתה רוצה להוציא את האינטרנט מהבית, אני רוצה להוציא את התכנות מהראש. לו ידעתי כמה מיליארדי שעות השקעתי בכל מיני פרוייקטים טובים ופרוייקטים מטופשים, היית מבין למה אני עושה לעצמי סייגים כאלו ואחרים. אל נא באפך.
- אני מנסה להבין: מה נותנת לך רשימת שמות - יותר מאשר חיפוש? הלא אתה לא הולך לדפדף ב7,500 כותרים...
פעמים רבות כן. כגון: אני רוצה להגיד משהו על פרשת השבוע ליד השולחן כמנהג בעלי בתים חשובים, ואני רוצה כעת את רשימת הספרים המלאה של הקטגוריה. לי זה קורה הרבה דברים מעין זה.
- לגבי:
את השורה בצד ימין של המודולים להעביר לסמלים למעלה
כוונתך ללוח השנה?
לא. כוונתי לכל מה שיש בצד ימין, שזה עין ואיתור וחיפוש וכדומה. אם הסרגל הימני לא יהיה שם, ורשימת הספרים תתכווץ, נשאר חלק מהותי מהמסך לקרוא את הספר.
אפשר לשלב אותם במודול אחד חכם יותר
אני אשמח להסבר יותר מפורט.
אסביר.
- המודול של איתור הוא זהה למודול של שם ספר עם תוספת פיצ'ר של איתור מדוייק בתוך הספר. אפשר לבטל אותו ולהוסיף את זה לחיפוש ברשימת הספרים שאם אני כותב שמות הוא מראה לי את חומש שמות ואם אני ממשיך לכתוב שמות יא יג הוא ימצא לי את הפסוק ישירות.
אפשרות שניה, ליד החלונית של שם הספר להוסיף חלונית קטנה לכתיבת המקור המדוייק באותו הספר (עם מעבר באמצעות טאב, כדי לא לעזוב המקלדת). וזה חוזר גם למה שהצעתי בעבר לעשות טור/עמודה של הגעה למקור המדוייק ישירות. - המודול של ספריה ושל עיון הם זהים ומכפילים את עצמם כאשר משתמשים בתצוגה מקדימה. אפשר לבטל את מצב עיון ושיהיה תמיד בתצוגה מקדימה, ולהעביר לשם את הפונקציה של הכרטיסיות.
- חיפוש בתוכן הספרים הוא בחלון נפתח בפני עצמו. אפשר במקום זה להוסיף בדף הבית שורה שזה תפקידה.
כל זה בעצם הופך את התוכנה לדף אחד בודד עם כל הפונקציות. (כמו שבאוצר החכמה עשו אחרי ניסיונות רבים, והם בעצם עברו את כל הדרך שלנו, אז למה לא לקצר ולהגיע למסקנות ישירות). - ההגדרות נפתחות בחלון נפרד. גם זה מכביד. היה כדאי להשתמש בחלון התצוגה לכל דבר, וכשולחצים על הגלגל שיניים (או להחליף את זה לתמונה של קונגו, כי זה המון הגדרות ולא רק בודדות) זה יפתח בחלון התצוגה את רשימת ההגדרות. כנ"ל האודות והתודות.
אגב, ממש אתמול נזכרתי בך, והחלפתי את הקישור להיברובוקס - במה שהצעת.
בדיוק ראיתי את זה, ובדיוק רציתי לפתוח לך אשכול של תודות פרחים ונשיקות, אבל הקדמתני. יהי רצון שתעלה לפניך המחשבה למעשה.
המודול של איתור הוא זהה למודול של שם ספר עם תוספת פיצ'ר של איתור מדוייק בתוך הספר. אפשר לבטל אותו ולהוסיף את זה לחיפוש ברשימת הספרים שאם אני כותב שמות הוא מראה לי את חומש שמות ואם אני ממשיך לכתוב שמות יא יג הוא ימצא לי את הפסוק ישירות.
אם אני לא טועה @sivan22 עשה את זה (יום אחד הוא התעורר, עשה PR אחד עם השיפור הזה) והחליטו שעדיף שלא, כך שזה ממש בר ביצוע, אבל רבים (ואני ביניהם) מעדיפים שזה יהיה בנפרד.
-
המודול של איתור הוא זהה למודול של שם ספר עם תוספת פיצ'ר של איתור מדוייק בתוך הספר. אפשר לבטל אותו ולהוסיף את זה לחיפוש ברשימת הספרים שאם אני כותב שמות הוא מראה לי את חומש שמות ואם אני ממשיך לכתוב שמות יא יג הוא ימצא לי את הפסוק ישירות.
אם אני לא טועה @sivan22 עשה את זה (יום אחד הוא התעורר, עשה PR אחד עם השיפור הזה) והחליטו שעדיף שלא, כך שזה ממש בר ביצוע, אבל רבים (ואני ביניהם) מעדיפים שזה יהיה בנפרד.
@מענין-לשמוע מענין לשמוע למה, כי לכאו' זה מאוד שימושי ומקל על השימוש...
-
זה לא באמת נח, לא קשה ללחוץ על קיצור דרך לאיתור שיעבוד יותר טוב מאשר כך.
באיתור אני יכול לרשום 'בבא מ' ולקבל את כל ה'בבות' בדף מ'. שם זה יציג את בבא מציעא?
וגם זה באלגן בתצוגה, בעיקרון הכל מופיע כריבועים של ספרים, אך פתאום זה משתנה לתפריט נפתח.
מצאתי את הדיון על זה.... -
אם דעתי נחשבת במקום גדולים:
א. ההצעה של @11 שונה ממה שסיון עשה, - בלי לעזוב את מסך עיון נפתח בצידו סרגל הספרים, ויש בזה מן הנוחות שתוך כדי הלימוד מוצג בפניך רשימת הספרים להשראה--. ראה מש''כ הבל הבלים ל@SIVAN22 מה החסרון ברעיון שלו
ב. כמובן בתנאי כפול ומכופל שזה יהיה ניתן לצמצום, אין הבדל גדול בין מעבר לאיתור לבין פתיחת סרגל ספריה.@סנאי כתב בהמלצה | רשימה שמית ולא בתיקיות:
יכול להיות שכדאי להשאיר את האופציה של הספריה, כי אם גם האיתור בספריה יעבוד על האינדקס ויהיה שם בעיה כלשהיא לא יהיה בכלל אופציה להגיע לספר, חוץ מלחפור בתוך התיקיות).
הפתרון הוא שסרגל הספריה לא יהיה מושתת על איתור אלא ישאב את הנתונים כמו עכשיו, ורק תיבת האיתור שלמעלה תעבוד על בסיס האיתור.
סופו של דבר, קשה לשנות הרגלים וקשה לי להחליט, במה הייתי בוחר, לו היו שואלים אותי, רק באתי להצטרף להרב דאנציג, שיש בזה משהו ויותר ממשהו